2015/08/30

Iisa: Kukaan ei oo kenenkään


Oon ihan superpositiivisesti yllättynyt Iisan toisesta sooloalbumista. Kaiketi siksi, että siihen päivään asti kun se ilmestyi (kolme päivää sitten), mulla ei ollut mitään ennakko-odotuksia. Kun sattumalta juuri julkistamispäivänä huomasin levyn olevan kuunneltavissa, laitoin sen soimaan spontaanisti. Kerran, toisen, kolmannen. Kuuntelin sitä matkalla ostoskärrykauppaan, kuuntelin sitä puistossa. Elokuun viimeisiä, mutta kauniita päiviä.  Olin vain ja kuuntelin. Joskus sitä vain heittäytyy musiikin vietäväksi ja tämän levyn suhteen se oli helppoa. Välissä on toki yksi-kaksi kappaletta, jotka vaativat vielä omaa sisäistämistään, mutta levy alkaa todella kovalla neljän suoralla. Eikä yksikään kappale silti ole niin huono, että ei sopisi joukkoon. Levyllä on yleisesti rauhallinen ja maaginen tunnelma.

Kukaan ei oo kenenkään on eheä kokonaisuus ja vaikka jollain tasolla inhoankin tätä sanaa, niin kypsä. Nopeat rallatukset kuten S€ pyörittää on tällä levyllä skipattu. Mutta koska kypsä musiikki on no..kypsille ihmisille, niin voi ilahtua, että ei se naiivius ja söpöys ole unohtunut uudellakaan levyllä. Iisa kuulostaa Iisalta tällä 9 kappaleen ja 32 minuutin hienolla paketilla. 

Mieleeni tuli myös se, että nyt viimeistään on nähtävä Iisan keikka (aiemmin olen nähnyt Reginaa kylläkin). Tämä mahdollistuu syksyn keikkarundilla tosi monella Suomen paikkakunnalla. Tampereella Iisa on lauantaina kolmas lokakuuta Metson musiikkiosastolla (!!!) ja illemmalla toisenlaisissa tunnelmissa Klubilla. Molemmissa paikoissa varmasti toimii, koska uuden levyn kappaleet varsinkin on helppo kuvitella kirjastoon.  Sovituksistahan se muutenkin on kiinni. Miksipä ei vaikka toisaalta elektronista jammailua kirjastossakin... Yökerhojen hämyjen vibat tulee aina mieleen niin Reginasta kuin Iisasta, joten valitset jommankumman tai molemmat, niin ei ole varmaan huono valinta. Kirjastokeikka on ilmainen, duona ja sitä tyypillisesti edeltää kirjastonhoitaja Juhani Koiviston haastattelu. 

Lokakuu kuulosti hetki sitten kaukaiselta kuukaudelta, mutta kappas..sehän on jo melkein kuukauden päästä. 

Levynkantta klikkaamalla levyyn Spotifyssa. 


(ja täällä taas, blogi päiväjärjestykseen kun pääkaupunkiseutu on pääkaupunkiseutuiltu hetkeksi ja ulkomaanmatkat tehty! oma pöytäkone on kuitenkin aina paras kone mitä tulee blogin päivityksen suhteen. tabletilla se ei ollutkaan ihan niin helppoa...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!