2014/02/20

Tulossa: Inside Llewyn Davis


On hyytävä talvi vuoden 1961 New Yorkissa.
Kissa kainalossa ja kitara toisessa kädessä Llewyn Davis (Oscar Isaac, Drivesta tuttu) yrittää löytää paikkaansa Greenwich Villagen ankarissa musiikkipiireissä. Ystävät Jim (Justin Timberlake) ja Jean (Carey Mulligan) ovat hekin muusikkopari ja kolmikolle muodostuu ilmeisesti jännitteitäkin välilleen.
Elämä vie Chicagoon road trip-hengessä (kiitos kyllä) ja siellä Davisin Lewisin musiikkiura saattaa saada kipinää.

Coenin veljesten elokuvat, joita itse olen nähnyt ovat liikkuneet muissa sfääreissä ja luulen tämän olevan jotain aivan uutta veljeksiltä. Henkeäsalpaava toimintathrilleri Menetetty maa on yksi maailmankaikkeuden parhaimpia elokuvia,  Kova kuin kivi tarjosi westerniä ja Voi veljissäkin oli (hupaisan) rikollista meininkiä… Uudessa elokuvassa sydäntä taitaa painaa luodin sijaan maalliset murheet, mutta toivoa vaikuttaisi olevan toisin kuin vertailukelpoisessa A Serious Manissa.

Kun lähtökohtana ovat folk-musiikki, sympaattinen ja laulutaitoinen Oscar Isaac, näyttelijät Adam Drivesta Garrett Hedlundiin, Amerikan karunkauniit maisemat, itsensä etsiminen, kissa ja pienet komediallisetkin ainekset on tämän elokuvan maailma vain koettava. 

Suomen ensi-ilta on vuoden lyhyimmän kuukauden viimeinen päivä.

P.S Trailerin ihastuttava kappale on Fare Thee Well (Dink´s Song) Oscar Isaacin ja Marcus Mumfordin esittämänä. Löytyy kuunneltavaksi täällä.

1 kommentti:

  1. Näin kans tän trailerin ekan kerran ennen Her:iä viime perjantaina, vaikutti tosi lupaavalta. Ja aika ajankohtaista tehdä folklaulajasta leffa, vielä kun biisitkin on hyviä. Hipster approval :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!