2012/11/29

Amerikkalaiset sairaalasarjat & soundtrack-helmet.


Te amerikkalaiset sairaalasarjojen tyypit*), minkä oikein teette? Olette kliinisissä tiloissa lähes 40 minuuttia 40 minuutista, työnnätte kätenne sisälmyksiin ja me tuijotamme vaikka emme sairaaloista perustaisi ja emme ihan toivoneet lähikuvaa aivoista (oli todellinen tai ei...). Veitsenne lisäksi olette itsekin veitsenteräviä ammattilaisia mutta myös guruja latelemassa viisauksia, joihin lähes kuka tahansa voi samaistua. Kuka tykkää kenestäkin (varsinkin lepohuoneessa) on joskus päivän polttavin aihe potilaiden ohella, ja tauot osuvat aina samaan aikaan kaikilla - hmmhp? Eikö tämä ole sitä saippuaa... ja jatkamme tuotantokaudesta toiseen vaikka iäisyyteen asti.

Te amerikkalaiset sairaalasarjat - ehkä te olettekin sitä saippuaa, jota toisimme kotiin aina Pariisista asti ja maksaisimme siitä itsemme kipeäksi.

Kun kaiken lisäksi teidän soundtrackkinne on parasta mitä juuri mikään sarja voi tarjota:

The National (monta kertaa), Damien Rice, Wilco, Blonde Redhead, Feist, Bon Iver, James Vincent McMorrow, Wake Owl (no juuri se ihana Gold, josta juuri postasin), Metric, Lykke Li, Bright Eyes, The XX, Travis, Sharon Van Etten, Bat For Lashes, Tennis, Agnes Obel, Bloc Party, The Bravery, The Deer Tracks jne. Ai niin ja meidän Suomen oma Delay Treeshän sai laulunsa Cold myöskin sarjaan, nyt kaupoissa olevalle kahdeksannelle tuotantokaudelle. Tästä taisin aiemminkin hihkua täällä.

Ja parastahan on se, että soundtrackin ansiosta voi löytää uusia mukaviakin tuttavuuksia. Ja siksi parasta tällä hetkellä onkin tämä hyvin kattava Grey´s Anatomy-soundtrack Spotifyssa (sisältää kipaleita aina ensimmäisestä kaudesta tällä hetkellä Amerikassa menevään yhdeksänteen saakka) :


Tein vähän pistotarkastuksia ja totesin tämän olevan kaikista noista Spotifyssa olevista paras. Jotainhan siitäkin saattaa puuttua, ei kaikki laulut Spotifyssa muutenkaan ole, mutta hyvä se on ja melko ajan tasalla paria tuoretta jaksoa lukuunottamatta.


P.S Tunefind on hyvä saitti, jos etsii laulua, joka soi just tietyssä jaksossa!

*) Tekstissäni viittaan erityisesti sarjoihin Greyn Anatomia ja House.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!