2010/09/01

September songs.


Julkaisen ensimmäisen julkisen soittolistan ikinä. Soittolista kehkeytyi syksyiseksi lyriikoiltaan ja/tai tunnelmaltaan, ja listalle päätyi vanhoja suosikkiartistejani ja -bändejä. Yhtenäisyyden vuoksi jätin listalta mm. tanssittavat electropop-biisit ja jätän ne seuraavaan listaan. Koska onhan syksy myös tanssia eikä vain melankoliaa. Enjoy! 

Soittolistaan tästä:

Death cab for cutie: I will follow you into the dark
The white stripes: Dead leaves and the dirty ground
Ryan Adams: September
Cats on fire: The sharp end of a season
Blonde Redhead: The dress
 Nick Drake: Road
Radiohead: Street spirit (fade out)
The Cure: The last day of summer
Eels: Bus stop boxer
The Smiths: Hand in glove
Trespassers William: Different stars
José González: Remain
Mercury Rev: Goddess on a hiway
Calexico: Two silver trees
Tom McRae: My vampire heart
Kings of Leon: Revelry
Editors: All sparks
Muse: Map of your head
The National: Fake empire
Mark Lanegan & Isobel Campbell: Come undone

11 kommenttia:

  1. Syksy näemmä innostaa playlistien tekoon! Niitä ilmestyy itse kultakin nimittäin ;) Jännää myös nähdä, kuinka paljon ihmisillä, keillä on loistava musiikkimaku, on oikeastaan täsmälleen samoja kappaleita listoillaan..

    VastaaPoista
  2. Trespassers William! <3

    Ja muitakin hyviä. Mielenkiintoisen oloinen blogi sinulla.

    VastaaPoista
  3. bubble: Kesällä en syystä tai toisesta kuunnellut musiikkia niin paljon. Nyt olen ottanut sitä takaisin... sen huomaa mm. siitä kun ei pääse nukkumaan musiikin takia :)

    Pekka: Tuo on vanha suosikki! Ja itsekin olen samaa mieltä hyvyydestä.

    Hauskaa, että kävit kommentoimassa, sillä olen itsekin käynyt blogiasi toisinaan lukemassa. Sait mut lukemaan Iris Murdochiakin jopa. Oma blogini tosin keskittyy myös tyyliasioihin, vaikka tällä hetkellä hyvin vähän (jos lukee uusimpia päivityksiä), mutta kiva jos pidät.

    VastaaPoista
  4. Voi, näyttääpä hyvältä listalta! Lupaan ehdottomasti kuunnella ^__^ Ja ihana tuo kuva.

    VastaaPoista
  5. Ihana tuo kuva :)

    http://walkingintheairr.blogspot.com

    VastaaPoista
  6. Hei jee, hienoa kuulla että olet saanut blogistani jotain irti! (Mulla on tällä hetkellä menossa vissiin kahdestoista Murdoch-kirjani, heh.)

    En tiedä miten en ole tänne aiemmin eksynyt, viime viikolla kai ensimmäistä kertaa. Ei mulla mitään tyyliasioitakaan vastaan ole. :)

    VastaaPoista
  7. Kahdestoista kuulostaa melkoiselta. Itsellä on menossa tällä hetkellä se paljon puhumasi Kello, toisena Murdochin kirjana(löysin sen Vanhan kirjalllisuuden päiviltä 6 eurolla). Muitakin Iris Murdocheja on tullut vastaan, kirjaston poistosta muistaakseni 50 sentillä ja kirpputorilta Epävirallinen ruusu eurolla. Tosin Huuto.netissäkin on sitä ihan hyvin tarjolla, jos haluaa lisää kerätä. Toistaiseksi aion kuitenkin jättää Iris Murdochin hetkeksi tuon Kellon jälkeen.

    VastaaPoista
  8. Joo, kyllä mäkin sentään luen välillä jotain muutakin... Hih, Murdochilla onkin sitten ollut kysyntää Vanhan kirjallisuuden päivillä - valtuutin äitini etsimään/kyselemään niitä kirjoja, kun en itse päässyt sinne, mutta yhtään ei ollut löytynyt.

    Jos Epävirallinen ruusu löytyi Tampereelta, olen varmaan hypistellyt samaa kirjaa (siinä oli liimattu kansipaperi sisäsivulle ja merkitty muistiin kirjan henkilöiden nimiä, mikä näytti mielestäni ihan hauskalta, mutta en kuitenkaan viitsinyt toista kappaletta ostaa). Huuto.netistä olenkin haalinut jo muutaman kirjan. Suomennoksista puuttuu vielä Meri, meri (25 € on vähän liikaa), Hyvä oppilas, Yksisarvinen ja Musta prinssi (jos sitä edes on suomennettu, niin kuin Wikipedia väittää). Alkukielisiä voisi tilata eBaystakin, mutta en ole saanut aikaiseksi. Ihan kiva, että on riittävästi metsästyskohteita. Mutta lopetan aiheen vierestä jaarittelun tällä kertaa tähän!

    VastaaPoista
  9. Piti vielä tulla kommentoimaan, että AIVAN IHANA LISTA ^__^ Oon kuunnellut tätä aika ahkerasti.

    VastaaPoista
  10. Pekka: Nyt on se Kellokin sitten luettu. Ihan hyvä kirja se oli, mutta itse en jaksa lukea paljoa tekstejä uskonnollisista aiheista. Vaikka Murdochilla on se hauska puoli, että kirjoissa on niitä vastakohtiakin ja riettaasti käyttäytyviä.

    Ravenwaves: Oi, ilahduin kommentistasi. Kiva, että siitä on jollekulle ollut oikeastikin iloa muuta kuin listan muodossa! Spotifyn mukaan on vain kaksi tilaaja, edes bubble-mokoma ei tilannut sitä. ;) Mikä ihmisiä vaivaa, kun hyvä lista olisi tarjolla.. (paitsi se, jos osaa tehdä itsekin hyviä listoja, heh!)

    VastaaPoista
  11. Murdochin uskontopohdinnoissa ja filosofoinneissa on kieltämättä mullekin joskus pakkopullan makua. Mutta kyllä ne toisaalta herättävät ajatuksia maallikossakin, eivätkä onneksi yleensä vie liikaa tilaa juonenkehittelyltä ja purevilta henkilökuvauksilta.

    Mullakin on yleensä paha tapa vaan lueskella toisten soittolistat läpi ja kehua sitten yksittäisiä biisivalintoja. Mikä on kyllä tyhmää, kun itsekin tietysti aina toivoo, että joku kuuntelisi omia vaivalla mietittyjä listoja. Mutta niinhän se on, että kuunneltavaa on aina niin paljon, että on jonkunlainen kynnys uhrata listan
    kuunteluun ah-niin-kallisarvoista aikaansa (varsinkin jos mukana on jotain artisteja, joita kohtaan itsellä on asenneongelmia, esim. tässä tapauksessa White Stripes ja Kings of Leon). Mutta selitykset sikseen, hyvältä tää lista nyt kuulostaa, kun vihdoin laitoin sen soimaan. :)

    Se pitää kuitenkin vielä sanoa, että Trespassers Williamin biisi on kyllä melkein liiankin täydellinen, niin kuin se koko levy. Ja Goddess on a Hiway on kanssa yksi parhaita biisejä ikinä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!