2010/02/08

Elokuva, joka mahdollisesti saa sinut pitämään George Clooneysta.

En liiemmin ole tarinoinut täällä pinnalla olevista Hollywood-elokuvista, mutta taidanpa tehdä poikkeuksen ja varmaan tulen jatkossakin tekemään, kunhan vaan saan itseni hieman enemmän kirjoittamaan elokuvista.

Up in the airissa ollaan vuoroin maalla, vuoroin taivaissa. Elokuvan päätähtenä loistaa George Clooney, johon mulla ei ole koskaan ollut suurempia intressejä. Se oli enemmänkin Jennifer Lopezin heiniä...  Kuitenkin elokuvaa katsoessa huomaan pitäväni tätä vanhahkoa vittupäistä pukumiestä charmikkaana. Apua, olenko tullut jo niin vanhaksi...?

Up in the air on Jason Reitmanin ja Sheldon Turnerin käsialaa Reitmanin ohjaamana. Sivulauseena mainittakoon, että Reitman on ohjannut huippuleffan Junon. Up in the airin käsikirjoittajat on jo ehditty Golden globe-palkitsemaankin tammikuussa ja Oscar-ehdokkaanakin on. Ok, mä en välitä pysteistä mutta mielestäni pystit elokuvalle on ihan suhteellisen oikeutetut, vaikka en ajatellutkaan että tämä voisi olla Oscar-elokuvia!

Ryan (Clooney) yrittää neuvoa kollegaansa kuinka pakata laukku oikein, Ryan kun yrittää itsekin toimia siinä oikein kuten myös ns. elämän matkalaukun pakkaamisessa.

Ryanin tavoitteena on kerätä 10 miljoonaa lentopistettä. Jep! Elokuvan katsottua näet onnistuiko vai ei.

Ryan saattaa vähän tapaillakin naista. Missä mielessä ja miten heille käy - sen saat tietää katsottuasi elokuvan.

Ryan saa myös pestin toimia Amelié:na. Yksi elokuvan parhaimmista jutuista :D

Mutta sen lisäksi että leikkii Ameliéta, niin Ryan jakelee potkuja, mikä tekee elokuvasta hyvin ajankohtaisen. Elokuvissa näytetyt pätkät erotettujen tunteista ovat todellisia eli henkilöt ovat saaneet jostain potkut ja heidät on dokumentoitu tätä elokuvaa varten. Tämän sain tosin lukea jälkeenpäin..dokumentit on hienosti liitetty elokuvaan. Erotettujen tunteet ovat kuitenkin samankaltaisia erotettiin missä päin tahansa ja mistä tahansa paikasta, vaihtuen perhosista epätoivoon.

Enempää en tahdo elokuvasta sanoa. Pyörii elokuvissa parhaillaan...itse kävin katsomassa viikko sitten sunnuntaina (= matkasta toipumisen sunnuntaina).

P.S Ja vaikka GC on charmantti, niin ei siinä mielessä että olisin jälkeenpäin huomannut googlettavani herran kuvia. Tämän postauksen kohdalla jouduin tekemään poikkeuksen. Kuitenkin..."What seen on movie stays in movie" :D

5 kommenttia:

  1. Tämäkin pitäisi mennä katsomaan, niiden tsiljoonan muun leffan ohella :D

    VastaaPoista
  2. ravenwaves: ehdottomasti.

    l-l: way to go! :)

    VastaaPoista
  3. Kävin nyt katsomassa ja oli ihan hyvä! Vähän ehkä turhan "kiva pieni elokuva" mun makuun ja välistä liian alleviivaava (tiedät varmaan mitä tarkoitan), mutta hyvä kuitenkin. Musta Geogle Clooney on aina ollut karismaattinen mies, vaikka ei olekaan mikään ykkös- kuolaamisen kohteeni :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!