2018/01/12

Topi Saha & Anna Puu - Pirun Ikävä


Hyvästi viima, mun mentävä on
Jonnekin vähän lämpimämpään
Me toisillemme sovitaan
Näkee sokeekin senNäin äkkiseltään tulee mieleen, että tältä vuodelta taidan eniten odottaa uutta Topi Sahan uutukaista. Lopunajan rakastavaiset julkaistaan maaliskuussa. Vasta maaliskuussa, mutta onhan se jo kuukausi ensi kuun jälkeen, mikä koittaa pian. Odotuksia siivittää se, että taannoisella upealla TTT-klubin keikalla kuulin yhden erittäin hyvän kappaleen. Entä mitenkäs sitten tämä keskiyöllä julkaistu kappale Pirun ikävä, johon tartuin melkein heti kiinni. Vähän kuin kappaleen rakastavaiset tarttuvat ikävään.

Topi Saha on ihan arvostettu muusikko musiikkirintamalla, mutta musiikkinsa ei niin maintreamia verrattuna esimerkiksi Anna Puun tuotantoon. Hyvinkin mahdollista, että moni Anna Puu-fani ei ole hänestä kuullutkaan. No nyt kuulee ja veikkaan, että moni kahlaakin hänen tuotantoaan nyt läpi ja ihmettelee miksei hänestä ole aiemmin kuullut. Toiset muusikot kun eivät vaan samalla tavalla ole esillä julkisuudessa. Eikä toki välttämättä tarvitse olla.

Hienoa, että Anna Puu ja Topi Saha lyöttäytyivät kappaleessa yhteen, sillä ihan tavattoman hyvin äänensä kolahtavat yhteen. Vastoin Sahan mietteitä olen toki mieltä sitä, että hän tulkitsijana olisi tulkinnnut kyllä yksinäänkin tämän hyvin, mutta Anna Puu täydentää silti erittäin kauniisti kappaletta ja tekee kappaleesta monitahoisemman.

Enkä voi kuin jälleen kerran ihailla Sahan sanoituksia, joista hänet kyllä tunnistaa kappaleen taakse. Mukavaa, että hän inspiroituu vanhoista kansanlauluista ja kirjallisuudesta. Esimerkiksi  alla oleva "Oli tähtiä alla ja yllä" on lainattu Lauri Viidalta.

Oli tähtiä alla ja yllä
Kun kysyit ja vastasin en
Jos oisin sanonut kyllä
Oisit uskonut sen


Minäpä en voi muuta suositella kuin kuuntelemaan tämän kaihoisan kulkijaromanttisen kappaleen, jota itse olen nyt kuunnellut vähintään kymmenen kertaa.

Löytyy Spotifysta ---> Pirun Ikävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!